2013. július 13., szombat

Medvehagymás-tejfölös csónak

Ez a sütemény kiváló kísérője a medvehagyma krémlevesnek, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók:
50dkg liszt
1dl tej
kb. 1-1,5dl víz

2,5dkg élesztő
1/2tk cukor
3 ek olaj
1ek tejföl

Krém:
1/2 csokor medvehagyma
1/2 doboz tejföl
só, bors
1/2 tömlős sajt

A lisztet a sóval elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszthez adjuk, majd elkezdjük összekeverni, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Annyi vizet adunk hozzá, amíg egy jó laza tésztát nem kapunk. Meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni. A krémhez a medvehagymát felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Hosszában félbevágjuk, majd keresztben is felcsíkozzuk kb 3 ujjnyi vastagra, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe helyezzük. Kicsit hagyjuk kelni, majd középen bevágjuk és megtöltjük a krémmel. Lekenjük egy kis felvert tojással. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Az eredeti recept itt található. Csak a feléről írtam le a receptet, mert nálunk nagyon sokáig tartott az egész adag elfogyasztása.

2 megjegyzés:

  1. Ó, ez de jól néz ki! Ki kell próbálnom. Mondjuk medvehagyma helyett valami más hagymát fogok beletenni, tömlős sajtnak meg laktózmentes Campinget, de tuti jó lesz így is :)
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem póréhagymával is tök jó lehet! Kíváncsi vagyok mit sütsz ki belőle!:)

      Törlés