Hozzávalók:
50dkg liszt
1dl tej
kb. 1-1,5dl víz
só
2,5dkg élesztő
1/2tk cukor
3 ek olaj
1ek tejföl
Krém:
1/2 csokor medvehagyma
1/2 doboz tejföl
só, bors
1/2 tömlős sajt
A lisztet a sóval elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszthez adjuk, majd elkezdjük összekeverni, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Annyi vizet adunk hozzá, amíg egy jó laza tésztát nem kapunk. Meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni. A krémhez a medvehagymát felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Hosszában félbevágjuk, majd keresztben is felcsíkozzuk kb 3 ujjnyi vastagra, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe helyezzük. Kicsit hagyjuk kelni, majd középen bevágjuk és megtöltjük a krémmel. Lekenjük egy kis felvert tojással. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Az eredeti recept itt található. Csak a feléről írtam le a receptet, mert nálunk nagyon sokáig tartott az egész adag elfogyasztása.
Ó, ez de jól néz ki! Ki kell próbálnom. Mondjuk medvehagyma helyett valami más hagymát fogok beletenni, tömlős sajtnak meg laktózmentes Campinget, de tuti jó lesz így is :)
VálaszTörlésKöszi a receptet!
Szerintem póréhagymával is tök jó lehet! Kíváncsi vagyok mit sütsz ki belőle!:)
Törlés