2013. július 1., hétfő

Vaníliás karika házilag

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/8866739/?claim=gfbed6v3pcy">Follow my blog with Bloglovin</a>

A receptet Tücsökbogár oldalán találtam. Egy az egyben az ő receptjét használtam, annyit változtattam rajta, hogy tejcsokit használtam. Bemásolom a receptjét, de a linkre kattintva is megtaláljátok.
Hozzávalók:
35dkg liszt
5dkg kukoricaliszt
25dkg vaj
20dkg cukor
1vaníliarúd
csipet só
2 tojássrgája M-es
1tk sütőpor
Bevonáshoz:
tejcsokoládé
A cukrot a vaníliarúddal kávédarálóval porcukorrá őröljük. Átszitáljuk, hogy nagyobb héjdarabok ne maradjanak benne. A liszteket összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és jól összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk és fóliába becsomagolva 30 percre  hűtőszekrénybe tesszük.
Enyhén lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk. Addig folytatjuk ezt, amíg a tésztánk el nem fogy. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük őket, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Kihűtjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és belemártogatjuk a kekszeket. A csokis karikákat sütőpapírra (alufix) rakosgatjuk, végül 20 percre hűvös helyre téve dermesztjük. A vaníliás karikákat ezután könnyedén eltávolíthatjuk a papírról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése