2013. július 10., szerda

Kenyérpuding gyümölccsel

Elég sokszor marad meg itthon kenyér, amit nem eszünk meg, ilyenkor hagyom kiszáradni és zsemlemorzsát csinálok belőle.De van amikor sok zsemlemorzsa van itthon vagy csak nincs kedvem megcsinálni. Na ilyenkor tökéletes ez a kenyérpuding, nem kell kidobni és még egy finom édesség is kikerekedik belőle.
A recept eredetije Tücsökbogárnál található.

Hozzávalók:
20dkg szikkadt héj nélküli kenyér
5dkg nádcukor
3 tojás
2,5dl tejszín
2,5dl tej
1cs Bourbon vaníliás cukor

20dkg málna

Kikenéshez:
1ek vaj
1ek barnacukor

A kenyeret kockákra vágjuk. A tojást, a cukorral, a tejjel, a tejszínnel és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd ráöntjük a kenyérkockákra.Legalább 30 percig hagyjuk ázni, néha megkeverjük, hogy mindenhol felszívja a keveréket.Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Egy szilikon püspökkenyér formát kivajazunk és megszórjuk 1 ek cukorral. A kenyérhez keverjük a málna felét illetve 3/4-ed részét(ki mennyit szeretne) Beletöltjük a formába. A formát egy tepsibe állítjuk és feltöltjük annyi vízzel ami a forma feléig ér. 60-70 percig sütjük, majd kivesszük, pihentetjük egy kicsit és friss gyümölccsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése