2013. július 22., hétfő

Cseresznyés rétes (fázisfotókkal)

Volt itthon egy kis cseresznye elfekvőben, gyorsan rétesben végezte. Mi így készítjük a rétest. Készítettem fázisfotókat nagyon kezdő háziasszonyoknak, illetve olyanoknak akik nem nagyon tudnak sütni.


Hozzávalók:
1csomag réteslap
2tk zsemlemorzsa
25-30dkg cseresznye
2tk cukor
1tk fahéj
olaj

Kezdetnek megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét.200 fokra előmelegítjük a sütőt. Benedvesítünk egy konyharuhát. Kettévesszük a réteslapokat, a felét egymásra rakjuk szépen a benedvesített konyharuhára. Egyesével bepöttyözzük a lapokat olajjal egy ecset segítségével.



Az aljáról felhajtunk egy csíkot, majd ezt megszórjuk a zsemlemorzsával.
 Erre rárakjuk szépen a cseresznyéket.
 Megszórjuk a cukorral, majd a fahéjjal.
 Szépen feltekerjük.
 A széleit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.(ez elég vastag rétestészta volt, elég nehéz így betömködni) Tepsire tesszük majd megkenjük kicsit olajjal. Addig sütjük amíg egy picike színt nem kap.
 Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk és felvágjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése