Tészta:
150g liszt
50g porcukor
100g teavaj
1 tojás sárgája
Töltelék:
37,5dkg túró
7,5dkg vaníliás pudingpor
11dkg porcukor
3dl tejföl
3dl tej
2 kisebb tojás (vagy egy minimum L-es)
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
Egy 22cm-es tortakarikát ráhelyezünk egy sütőpapíros tepsire. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackban hűtőbe tesszük kb 10 percre. Ekkor előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Belesimítjuk a tortakarikába a tésztát úgy hogy 2-3 cm-t felérjen az oldalára. Elősütjük míg szép aranybarna nem lesz.
A túrót áttörjük és mindent egyneművé keverünk. Vagy botmixerrel keverjük el az egészet. (Nagyon folyós lesz) Beletöltjük, hogy a tészta pereméig érjen. 170-180 fokon sütjük 90 percig. Ha nagyon pirulna alufóliával fedjük le. Hagyjuk kihűlni és már szeletelhetjük is.
Legközelebb amikor megsütöm, készítek szelet képet is. Csak ezt vendégségbe vittük ezért itthon nem vágtam fel.
Eredeti receptek: Nassoló naplopó, Desszert.eu-n
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése