2013. július 11., csütörtök

Máglyarakás

Még egy újságban találtam ezt a receptet. Igazi magyar sütemény, kevés ember nem szereti. Na én e kevés ember között vagyok, de szívesen megcsinálom.

Hozzávalók:
7 db kifli
15dkg vaj
1l tej
1cs vaníliás cukor
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
30dkg porcukor
3ek baracklekvár
4 édes alma
csipet só
3 kiskanál őrölt fahéj
2ek zsemlemorzsa

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyra szeleteljük, megszórjuk fahéjjal és 5dkg vajon megpároljuk. A kifliket felkarikázzuk, belerakjuk egy magas falú tálba. Felforraljuk a tejet. Összekeverjük a 4 tojássárgáját, a cukor felét, a vaníliás cukrot és a megmaradt vajat(felolvasztva), ezt öntsük a tejhez, forraljuk össze és locsoljuk a kiflikre. Vajjal kikenünk egy 24-26cm-es tortaformát és megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a kifli felét, rá az almákat és beborítjuk a maradék kiflivel. 30 percig sütjük. Kemény habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukor másik felét. Rátesszük a sütemény tetejére akár egy hablapáttal, akár habzsákkal(kinek, hogy tetszik), visszatoljuk a sütőbe és pirosodásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése