2013. július 16., kedd

Legfinomabb túrós pite

Amikor megláttam ezt a receptet Rózsaszín limonádénál, azonnal tudtam, hogy ezt el kell készítenem. Nagyon jó döntés volt, tényleg ez a legfinomabb túrós pite amit eddig ettem. Puha, omlós tésztája van még másnap is, és a töltelék sem száraz, nyögvenyelős. Egyszerűen tökéletes.

Hozzávalók:
4 tojássárgája
150g margarin
50g tej
25g élesztő
300g liszt
4ek cukor

Töltelék:
500g túró
180g cukor
1cs Bourbon vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja+ leve
4 tojásfehérje
1ek liszt

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót a cukrokkal összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat és beleöntjük a levét. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét. A tésztát két részre osztjuk. Egy 32x20cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe, ráhalmozzuk a tölteléket, és befedjük a tészta másik kinyújtott felével. Ekkor pihentetjük először egy órát letakarva. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd amikor betesszük a sütit 170 fokra visszavesszük. 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a sütid, gratulálok :-) de jó, hogy sütöttél tőlem!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Nagyon finom, biztos,hogy visszatérő vendég lesz nálunk!

    VálaszTörlés