Sokat gondolkoztam, hogy milyen tortát készítsek, kívül és belül is. :) Végül ilyen lett:
A piskótát 37x20 cm-es formában sütöttem 5 tojásból ( recept: itt)
Miután kihűlt a bal felső csücsköt levágtam, és a bal oldalából még kivágtam egy négyzetet úgy , hogy az egyes talpa megmaradjon és felül is kb. egy ugyanakkora darab. A levágott négyzetet elfeleztem és az egyik felét a jobb oldalára tettem alulra, hogy ott is meglegyen a talpa. Tehát így jó kevés piskóta veszett kárba, vagyis a gyomromban:D Remélem érthetően írtam le.
A krém pedig citromos túrós:
500ml tejföl
12ek cukor
2ek vaníliás cukor
500g túró
1 citrom reszelt héja és leve
2dl tejszín
1cs habfix
A tejfölt kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A citrom héját és levét is hozzáadom, végül a túrót. A tejszínt kemény habbá verem a habfixxel és összeforgatom a túrós masszával. Rögtön jó állagú krém lett belőle, nem kell hűtőbe rakni, hogy használható legyen.
Ez jó nagy mennyiség még egy ekkora tortához is, maradt még egy kicsi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése