2012. február 5., vasárnap

Citromos-túrós kocka

Ezt a sütit már nagyon régen nem készítettem, de egy időben nagyon sokat. Nagyon finom és viszonylag hamar megvan. A recept Kiskuktától ered.

Leírom azért ide a receptet:
19x30-as tepsihez
100g cukor+ 40g a habba
175g liszt
75ml olaj
75ml tej
2tojás
1/2cs sütőpor

A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáöntöm a több cukrot az olajat és a tejet. A lisztet összekeverem a sütőporral. A fehérjéket elkezdem kemény habbá verni egy csipet sóval és egy csepp citromlével, fokozatosan hozzáöntöm a kevesebb cukrot. A sárgáját összekeverem a hozzáöntött dolgokkal, a lisztet is hozzákeverem. A masszához keverem óvatosan a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
175 fokon sütöm amíg szép színe nem lesz.

A krémhez:
300g túró
4dl tejszín
1dl tejföl
kb. 5 ek porcukor
1cs vaníliás cukor
1 púpos ek étkezési  zselatin
1dl tej
1 citrom reszelt héja+ leve

A tejfölt, porcukortvaníliáscukort, túrót botmixerrel krémessé kavarjuk (vagy leturmixoljuk).
Az étkezési zselatint a tejjel elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük, félretesszük.
A nagyon hideg tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrós pépet, majd a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinban, majd több részletben hozzáadjuk a zselatint a krémhez. A krém kb1/3-át félretesszük a tetejére és az oldalára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése