2012. január 23., hétfő

Felhő szelet

Ez a Barinőm kedvenc sütije, ezért persze ezt is vittem a búcsúbulijára. Receptet Feketepillangótól vettem. Teljesen ugyanúgy csináltam. Egyedül annyi, hogy tettem habfixet a tejszínhabba, mert könnyebb szállítani.
Azért bemásolom a receptet:

Hozzávalók a tésztához:
 
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek rum
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek méz
Krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 ek liszt
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél l lehűtött Hulala tejszín
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit  összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot  sütünk belőle.
  2. Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. (Forrón szinte nyersnek tűnik annyira puha, kihűlve azonban keménnyé válik) A felső lapot előre felkockázzuk.még melegen!!!
  3. A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként  hozzá öntjük  a tejet, óvatosan hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a  krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen,  simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  7. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!
          Majd másnap a kockák mentén felszeljük!

3 megjegyzés: