Azért bemásolom a receptet:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek rum
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 ek liszt
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- fél l lehűtött Hulala tejszín
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
- Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. (Forrón szinte nyersnek tűnik annyira puha, kihűlve azonban keménnyé válik) A felső lapot előre felkockázzuk.még melegen!!!
- A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként hozzá öntjük a tejet, óvatosan hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
- Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
- Az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
- Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!
Majd másnap a kockák mentén felszeljük!
Gyönyörű lett a felhőszeleted!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marisz!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés