2012. január 20., péntek

Rákóczi Mákos



A recept Citromhabtól származik. Mindent ugyanúgy csináltam ahogy írja egyedül a lekvár volt meggy lekvár. Szóval csak bemásolom a receptet.
Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

A tésztához
250 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
2 tojássárgája
50 ml tejföl
1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez
250 g darált mák
200 g cukor
2 tojássárgája
100 g olvasztott vaj
100 g liszt
100 ml tejföl
75 ml tej
késhegynyi sütőpor

A habhoz
4 tojásfehérje
200 g porcukor

áfonyalekvár

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és félórát pihentetjük.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és félretesszük.
A tésztát vajjal kikent és lisztezett tepsibe nyomkodjuk, ráöntjük a mákos masszát és 200 fokra melegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már a közepe is éppen megszilárdul.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
Az áfonyalekvárt egy kis tálkába szedjük és botmixerrel habosítjuk.
A habot habzsákba vagy zacskóba töltjük és ha megsült a sütemény, azonnal a tetejére nyomjuk.
8-10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a tetején lévő hab picit megpirul.
A sütőből kivéve, még forrón, áfonyalekvárral kitöltjük a habrácsot.


Nagyon finom kis süti lett belőle.Mindenkinek ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése