2012. január 19., csütörtök
Mákos zserbó
Tésztája ugyanaz mint a Margózserbónál recept: itt!
Töltelék:
500g darált mák
300-400g cukor
1 citrom reszelt héja
áfonya vagy málna lekvár
300g fehér csoki
Készítése is ugyanúgy mint a Margó zserbónál, a töltelékhez összekeverjük a cukrot a mákkal és a citromhéjjal. Első tésztagombócot kinyújtjuk megkenjük lekvárral, jöhet a töltelék egyik fele, aztán másik tésztagombóc kinyújtása, rá lekvár és töltelék, erre jöhet a harmadik tészta. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.Ha kicsit hűlt már leöntjük fehér csokival. Ha megdermedt szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése