Minap benéztem Mohához és megpillantottam a szilvalekváros-almás táskáját. Azonnal eszembe jutott milyen jó lenne ez valamilyen sós töltelékkel és ahogy végigolvastam a bejegyzést, oda is írta, hogy lehet sós is. Kitaláltam, hogy juhtúrót, sonkát és póréhagymával fogom tölteni.
A recept így néz ki:
Tészta:
60 dkg liszt
26g sütőpor
1 csapott ek só
1,5dl olaj
1,5dl tej
30dkg túró
Töltelék:
20dkg juhtúró
20-25dkg sonka
póréhagyma ízlés szerint
só, bors
Botmixerrel simára keverjük a túrót a tejjel és olajjal. A liszthez adjuk a sót és sütőport. A masszát a liszthez adjuk. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A sonkát apró kockákra vágjuk egy kevés póréhagymát is felaprítjuk. A juhtúróhoz keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát 3-4mm-re kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle. a körök közepére rakunk a töltelékből. Félbe hajtjuk a köröket és villával lenyomkodjuk a széleit, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése