50dkg liszt
25dkg margarin
25dkg túró(ha van juhtúró)
2dl tejföl
2 tojássárgája
só, ha nem juhtúróval készítjük
kb.20-25db medvehagyma
1/2dl tej
2,5dkg élesztő
1tk cukor
2 tojásfehérje enyhén felverve
10-15dkg reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, rászórjuk a felaprított medvehagyma harmadát, hajtogatjuk(gondolatban függőlegesen elharmadoljuk a tésztát, balról is és jobbról is behajtjuk, majd vízszintesen is fejben elharmadolva föntről lefelé ráhajtjuk a tésztát, illetve alulról aláhajtjuk a tésztát ), 1/4 órát pihentetjük. Újból kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma második harmadával, ismét hajtogatjuk és 1/4 órát pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után a tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a fehérjével, rászórjuk a sajtot. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra
Éles késsel egyforma kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még 10 percet kelesztjük, majd 25-30 percig sütjük.
Az eredeti recpet Az otthon ízei blogon található. Köszönet érte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése