Hozzávalók:
1csomag réteslap
2tk zsemlemorzsa
25-30dkg cseresznye
2tk cukor
1tk fahéj
olaj
Kezdetnek megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét.200 fokra előmelegítjük a sütőt. Benedvesítünk egy konyharuhát. Kettévesszük a réteslapokat, a felét egymásra rakjuk szépen a benedvesített konyharuhára. Egyesével bepöttyözzük a lapokat olajjal egy ecset segítségével.
Az aljáról felhajtunk egy csíkot, majd ezt megszórjuk a zsemlemorzsával.
Erre rárakjuk szépen a cseresznyéket.
Megszórjuk a cukorral, majd a fahéjjal.
Szépen feltekerjük.
A széleit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.(ez elég vastag rétestészta volt, elég nehéz így betömködni) Tepsire tesszük majd megkenjük kicsit olajjal. Addig sütjük amíg egy picike színt nem kap.
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk és felvágjuk.
Szia, baromira tetszik a cikk :)
VálaszTörlés